rekruttering

Hoved tjeneren er ansigtet på din restaurant

Indholdsfortegnelse:

Hoved tjeneren er ansigtet på din restaurant

Video: Hvordan fylder jeg min restaurant med gæster | Din virksomhed i København 2024, Juli

Video: Hvordan fylder jeg min restaurant med gæster | Din virksomhed i København 2024, Juli
Anonim

Ikke enhver restaurant kan betale for tjenesterne af en hovedtjener af høj klasse. Og nogle nybegyndte restauratører ser slet ikke behovet for denne person. Tilstedeværelsen af ​​hovedtjeneren i restaurantens hall taler om kvaliteten af ​​de ydelser, der leveres her, det højeste serviceniveau og en særlig holdning til virksomhedens gæster. Men er det virkelig hovedtjenerens pligt at kun ledsage gæsten til bordet og et blændende smil?

Hvem er restaurantens hoved tjener

Hoved tjeneren byder gæsterne velkommen og eskorterer dem til bordet. Derudover inkluderer hans opgaver styring og kontrol af tjener, portører, sikkerhedsvagter, rengøringsassistenter - generelt alle, der arbejder i restauranten, men gælder ikke køkkenet. Hoved tjeneren udjævner konfliktsituationer mellem gæster og tjenere og gennemfører også personaleuddannelse.

For at være hovedtjener skal du have en specialuddannelse og omfattende erfaring inden for restaurantbranchen. Dette arbejde er enten toppen af ​​en karriere i denne retning eller et mellemtrin på vejen til åbning af din egen restaurant.

Hoved tjeneren er en person, der simpelthen er forpligtet til at elske sit arbejde. Ellers vil han simpelthen ikke være i stand til at oprigtigt smile til gæsterne, få tillid og respekt for personalet, i tilstrækkelig grad håndtere mulige konflikter i teamet eller med gæsterne. Dette er arbejde indtil sent og arbejde på helligdage. Du kan ikke være syg, du kan ikke se dårlig ud, være deprimeret og optaget af dine egne problemer. Dette er ikke kun administratoren af ​​restauranten, dette er institutionens ansigt, og ansigtet skal være upåklageligt.

Hoved tjeneren funktioner

Jobbeskrivelsen for hovedtjeneren indeholder følgende emner:

  • kontrol af udseendet af restauranthallen, bartællere, butiksvinduer - fra design til renlighed og orden på ethvert givet tidspunkt;
  • kontrol over tjenerernes arbejde: modtagelse af ordrer og betjening af gæster med tjener samt kontrol af korrektheden af ​​konti;
  • lytte til kommentarer fra gæster om servicekvaliteten efterfulgt af foranstaltninger til at eliminere mangler;
  • deltagelse i forberedelsen af ​​bryllupper, storstilet fejring;
  • kontrol med disciplin, arbejdsret;
  • forpligtelsen til at være forbindelsen mellem restaurantejeren og personalet: introduktion af innovationer, overvågning af gennemførelsen af ​​ordrer.

Hvad en hovedtjener skal vide og kunne

Minimumskravene til en hovedtjener er specialundervisning og mindst to års erfaring i restaurantbranchen.

Hoved tjeneren er en restaurantansat, der:

  • kender beslutninger, ordrer, instruktioner fra den øverste ledelse;
  • kender og forstår perfekt reglerne og principperne i cateringbranchen, såvel som det grundlæggende i personalestyring, markedsføring og reklame, interiørdesignteknikker;
  • kender institutionens menu, kan rådgive gæsten, hjælpe med at vælge vin;
  • har et begreb etik, æstetik, psykologi. Han er i stand til at skabe et godt humør, arrangere gæsten til sig selv og institutionen. Hovedtjeneren skal forstå sine folk godt, vide, hvordan de kan motivere dem, og hvordan man organiserer det mest effektive teamarbejde.

Hvordan man bliver hovedtjener

Langt de fleste af de gode hovedventer er tidligere tjenere. Under arbejdet som tjener kan du finde ud af "køkkenet" i restauranten indefra, alle de finesser, mulige vanskeligheder. Lær at arbejde med mennesker, vænne dig til gnistrende eller modstridende kunder. Og hvor meget tid der vil gå på vejen fra tjeneren til hoved tjeneren afhænger af personlige egenskaber, hårdt arbejde og held. Dette kan tage flere måneder eller flere år. Ideelt set, hvis der er en særlig uddannelse - universitet, college, teknisk skole, kurser inden for madlavning eller restaurantforvaltning. Hoved tjeneren, hvis ansvar er direkte relateret til at arbejde med en lang række mennesker, skal være psykologisk stabil og have lederegenskaber. Enhver erfaring med at kommunikere med klienter, teamwork, i psykologisk vanskelige forhold vil hjælpe.

Er hoved tjeneren en restaurant manager?

Han administrerer restauranten på fire områder: salg, udgifter, kvalitet, personale. Restaurantadministratoren er for det første manager. Således er lederen allerede specialist på et helt andet niveau. Hoved tjeneren administrerer ikke udgifterne eller personalet i køkkenet, er ikke ansvarlig for indholdet af menuen og kvaliteten af ​​opvasken. Han administrerer kvaliteten af ​​servicen såvel som salget gennem den samme kvalitet, men han udgør ikke menuen, er ikke ansvarlig for restaurantens rentabilitet, kontrollerer ikke budgettet. Det er bare, at arbejdserfaring ikke er nok til at vokse fra en hoved tjener til en restaurant manager; specialundervisning er påkrævet.

Hvor man skal studere ved hovedtjeneren

Erhvervsakademier har særlige uddannelsesprogrammer til hoved tjeneren og restaurantadministratorer. Lærere er ikke teoretikere, men praktikere med mange års erfaring: ledere, restauratører, hovedtjener. Der holdes både teoretisk og praktisk brug af restaurantudstyr. Som regel får de bedste studerende, når de har gennemført kurset, straks et job. Uddannelse betales. Hovedtjeneren er et meget populært erhverv på arbejdsmarkedet, og det betales meget godt, så pengene, der bruges på uddannelse, vil vende tilbage meget hurtigt. Det samme kan siges om specialiteten "restaurant manager". Med flittig undersøgelse, en stor interesse for erhvervet, kan du meget snart få succes på restaurantområdet og vokse fra en tjener og en spisestue til et maitre d 'hotel i en højt niveau institution.